JANGAN DINANTI PADA YANG TAK SUDI, JANGAN DITUNGGU PADA YANG TAK MAHU

Thursday, September 13, 2012

Twitter dan Kedai Mamak

Salam...ya ketemu lagi kita ya....alhamdulilah..sihat semua hendaknya...ok kali ni i sumpah i taknak story sal hati dan perasaan...belum masanya lagi..kehkekeh...ok kali nih i story sal term2 dalam twitter yang sering kali i jumpa selaku pentwit tegar...hahaha....yang takda twitter tu sila buat2 paham juga sebab korang dah mula baca blog..taleh nak tekan pangkah lagi dah...hihihi...takda lahh..dipersilakan klu tak minat...tapi kan..kot2 dengan terbaca nih...korang berminat nak buka akaun twitter ke...hahaha...ok dah. kita mula ye.

Terma dalam twitter nih i comparekan dengan aktiviti kat kedai mamak....bagi jelas mudah pham...kadang2 org kita nih...tahu benda tu...tapi tak pndai explain ..kan...kan...ke aku sorang jer cam tu...like jika betol...hahaha.ok..kita mula ye..1...2..3...


1-Delete twit tu mcm, kau lepak dgn kwn dekat mamak, tapi kedai tutup. tak jadilah nak lepak kan.


2-Favourite twit tu cam kau lepak dengan kawan, pastu kawan nshat kau, kau trima dan jadikan pedoman.


3-Hasgtag tu cam kau lepak ngn kawan kat kedai mamak...dia crita topik tu je mamanjang.


4-RT- retweet tu cam ko lepak ngn kawan kat mamak,dia ada cter best..dan ko pn rasa best ko ulang balik apa yang dia crita.


5-cc plak cam ko kena bayar apa yang kawan ko makan.tapi kawan ko cakap..kawan ko yang sorang lagi suruh bayarkan.


6-Block plak cam lepak ngn kawan, tapi ko malas nak dengar dia sembang, ko pelan-pelan tengok game bola kat skrin besar.


7-Unfollow tu macam,kau tgh lepak dgn kawan kat mamak, malas nak dgr dia sembang ko p pindah meja lain.


ok dah la kot...tak ada idea dah...hahahha....assalamualaikum!


Wednesday, September 5, 2012

Kerja Oh Kerja

Alhamdulilah dah 3 miggu kita beraya kan. Amacam..perut masih steady kah?..i maintain jewww...hhihihihi....seluaq ngan baju kalau dah tak muat tu p sedekah noeeee...hahaha...ok selesai puasa 6 lagi cantek kawan.Ok i nak cter what happen to me currently.....nak baca silakan...taknak baca sila tekan button pangkah kat atas penjuru kanan skrin hang!....

Ok i start lah ye...i sekarang keja part time kat kafe di bangunan Komplek Kementerian Dalam Negeri, Alor Setar. i mula dari 7 pagi sampai la 5 petang...ikut office hour. Penat nya bukan main haaa...lenguh kaki baq hang. I kat citu buat macam 2 la...basuh pinggan, angkat lauk...tapi jawatan utama i ialah angkat pingan..lap meja...kira front line la...klu takda i ...besepah la meja tu...hihihi...pnting tau i neh...

Ok selesai dah part keja sementara...i sebenarnya tulis entry ni lepas dapat tau sorang member i dapat tebiu (interview) kat KL nun...tebiu dengan syarikat swasta...besaq gak syarikat ni...dalam bidang pengajian kitaorg jugak laaa..Dapat je berita tu i happy untuk dia dan suka sangat bila tau kawan2 dah ada peuang untuk bekerja. ...TAPI....jauh di sudut hati i neh rasa risau...i satu tebiu pon tak lekat tau..haaaa... macam2 dah i buat tau...dah berjuta resume i antar (hyperbola)...tapi takda balasan ponnn..berjam2 i abeskan masa chek e-mail.....pon takda..bila i kecewa...i terpaksa la buka facebook...hihihi...ermmm skang nih i usaha je korunk....usaha,tawakal dan pasrah...tu jer mampu...mohon awak2 semua yang baca doakan i ye...nak sangat keja...sebab niat nak balas jasa bonda dan ayahanda.

Ok selesai rintihan hati i malam nih bab masih tak dapat panggilan interview. kita teruskan lagi cerita mengarot i ni lagi ye....Bab mesej i tak dibalas kawan2 i yang dah bekerja....huihhh yang ni serius i sentap sangat...iye laaa..i pon keja what..part time jelaaa...hahaha..eh walaupon partime...sibuk jugak tau...tapi i tetap je mesej kawan2 i tu...tapi..menghampakan....kalau lewat balas i terima la...sbb sibuk...tapi sampai ke malam pon tak terbalas mesej i tu (rugi 1 sen i)...takpelahhh...mungkin dia penat keja siang kot...tak pon dia buat overtime plak la kot...(sangka baik i)...alaaaaa...kalau ikutkan hati memang malas nak mesej2 nih...susahkan orang jek nak balas2....kannnn....tapi takpelah....mungkin dah jumpa kawan2 baru...environment pon dah baru..pemikiran pon jadi baru lahhh...buat pa lagi layan i yang kawan yang lama nih kannn...boring kot...ihihihi. I nak mengadu pape pon kena berfikir 2,3 kali...berbaloikah...berbalaskah aduan i nih...kang sakit ati sorang-sorang....tapi yang hairannya bila kawan i tu mengadu kat i....i terlayan ...teramik port plak...huhuu..concernkan i...tu laaa i ngan kawan2 nih sayang sangat...sangat sampai mampos tau tak!...Ehh tapi kan gejala nih bukan berlaku kat kawan i yang dah bekerja je tau, yang masih belajar pon ada tau...huih bukan main menyombong...tapi takpelah i assume i yang salah sebab ganggu dia sedang study.gila kau kacau org tgh study..hang takpalah dah abes mengaji!..hhahaha...Ok dah2 kang ada plak yang mesej i tanya ...i ke ?..aku ke?.....hahah...tapi ada je kawan i yang balas mesej i nih...bukan takda...nih memang kawan yang sejati laaa..walau jauh dimata tapi tetap terasa masih kat sebelah haaa..dok bergurau cam biasa...hihihi...Ok lah i rasa ckup lah i meroyan nih...hihihi....n Tolong doakan i dapat keja cepat ye..kalau boleh nak gaji besaq..bleh i belanja uolls nnti...hahaha...Assalamualaikum.....