JANGAN DINANTI PADA YANG TAK SUDI, JANGAN DITUNGGU PADA YANG TAK MAHU

Thursday, December 29, 2011

Hati Berkonfrontasi 2

Seperti hilang arah aku pada malam itu.........satu perkataan yang jelas lagi clear terpancul dari mulut kawan aku...'dam kita tak yah kawan dah pasnih bleh'.....

owh tuhan bala datang lagi......selepas 1 demi 1 satu  ujian menimpa..apalah pulak kali nih.....sedangkan pertemuan dengan kawan pada awalnya sememangnya mesra dan berjalan baik......langit tak selalunya cerah...ku sangka hujan sampai ke petang rupanya hujan di tengahari.....

Mengapa aku yang lemah dan tidak berpengalaman harus melalui semua ni...mengapa?....." awak kenapa nih, apa maksud kita dah tak bleh berkawan?' ....owh en hati kau kena lagi....maafkan aku yea...sebab aku tak mampu jaga kau sebaiknya seperti mak dan ayah aku jaga kau....huhuhu.  mereka mungkin tak bagi untuk sesuatu tapi tak da lah sampai bagi ko sakit berdarah kan en hati...huhuhuhu...

Tapi en hati kau kena tahu...aku sayang sangat kat kawan aku tu....dan tak mungkin akan melupakan kawan aku walau apa pun terjadi...AKU BERSUMPAH. Tak kisah la kawan aku tu tak nak mesej aku ke, tak nak tengok muka aku ke, tak nak tegur aku ke.....AKU TAK KESAH. aku tetap dan sentiasa merindui kawan aku.
iye 2 je hati bentuk cm nih...hahahaha



Tak mengapalah walau orang cakap aku gila bayang ke,gila meroyan ke...aku tak peduli....tapi en hati ko kena tabah dan sabar lah...bleh? ko jangan buat perangai sudah! Aku yakin dengan ko en hati ko mampu tanggung semua nih...aku memang respect lah kat ko en hati, tubuh ko kecil je, duduknya pulak kat dalam dalam...tapi kesabaran ko, kekentalan ko menghadapi masalah memang superb doe.

Iyelah sebelum nih ko relax dan siap bagi arahan kat otak lagi suruh mulut senyum , suruh muka untuk ceria bila sahabat baik ko, telinga kena dengar perli dan gurauan kasar rakan-rakan yang lain tentang kawan aku nih....hmmmm ko kena kental lah untuk menghadapi hidup seterusnya....

Akibat mulut dan penulisan merekalah menyebabkan kawan aku nih merajok dan tak nak kawan ngan aku dah.....hmmmmm....naseblah en hati...nak berkawan pon susah...nak berbini lagilah susah...hahahahah. Aku rasa ko dah kenal lah dengan kawan aku nih...ala dia pon ada hati juga...ntah2 ko kenal lah dengan hati kawan aku tu...ehhhhhh jap2...ntah2 ko dah mengorat hati kawan aku tuuu... ko nih bleh tahan juga gatalnya kann..ye dak?...hahaha..

Eh jap.. kawan aku kata hati dia sakit...haaaaa...ko yang buat ke en hati...ko jangan melampau tau nak p menyakiti hati orang...ko jaga ...klu aku tahu ko wat tak baik kat hati orang len..ko siaplah...

SELESAI LUAHAN PERASAN SEORANG HAMBA YANG BERPERASAAN BUKAN PERASAN...hihihihi.....

Thursday, December 8, 2011

Hati Berkonfrontasi 1

oh hati what happen to you lately?
before this u is ok not serabut like this but now?
ermmm maybe u pun tahu kan en hati, i ada banyak kerja dan selalu je wat tak tahu pasal u en hati. Tak dengar langsung pasal keluhan u, rayuan u, permintaan u. Tapi bila u dah semakin tertarik dengan hati lain, u semakin mengganas dan meronta. Owh en heart tolong la paham i tak redy lagi la....banyak lagi tanggungjawab yang nak kena setel en hati. Ermmmm dulu maybe en hati ada hati dengan satu hati neh tapi hati tu buat tak layan jer kannnn....dia macam tak pandang jer ko en hati..so what..ko nak suruh aku paksa hati tu suka kat awak ke en hati...tolong lah...byk g benda laen nak pikir. tapi sekarang en hati dun worry sangat lah....sebab ada lagi hati yang sedang menuggu en hati...cuma tak tahu bila,siapa dan ketikanya sahaja....tapi setakat en hati nak berkawan..nk manja...ada je en hati oi...aku pon suka...caring jer hati dia....aku pon suka....melayan jer hati dia...lagi laa aku suka...ngeeee...berbeza la dari hati yang ko tergilakan sangat dulu en hati....memanjang buat ignore jer...huhuuhu...ok en hati...dah2 jgn nak buat perangai sangat eh...susah hati tuan kau neh.....esemen,final,test....byk lagi nak pikir en hati....pertimbangkan yea!