JANGAN DINANTI PADA YANG TAK SUDI, JANGAN DITUNGGU PADA YANG TAK MAHU

Thursday, April 21, 2011

Aku,Pen,Kertas dan Awek Pengawas

Jam mula:6.11 ptg
Lagu iringan: Owl City-Rainbow Veins

Pada ketika artikel ini diconteng dan dilukis (nmpak benar nipunyeee) aku dah abes 3 paper untuk final semester 4. WHAT!! dah semester 4 dah....lama dah aku merantau kat Terengganu nih rupenye....sungguh tak ku sangka,cempedak jadi nangka (pantun tu...beli2)....yup dah abes 3 paper dah but masih tinggal lagi 3 menanti...huhu...jangan lah ditanya camner keadaan paper yang aku jawab tu...urghhhhhh!!!....aku harap lecturer yang nak marking nnti tu mood dia baek dan tetiba rasa nak bagi markah jer kepada jawapan aku yang mmg hancur dari tatasusila dan tatabahasa english nya...maklumlah masa mak aku nak terberanak dulu dia tak sempat nk beranak kat England ke Australia ka.....klu tidak speaking English la aku memanjang....hahahaha...
Udah la tatasusila dan tatabahasa berterabur..dinambah pulak dengan jawapan yang memang kuning -lanang, hijau-bajau (ganti haru-biru)...saket la juga aku rasa kali nih....bukan lah nak mintak simpati Abg Khoda, Abg Shah, Abg Danish, Abg Abol, ke tapi memang kalau mereka2 ini mark paper aku dengan ke straight tan yang tinggi maka berakhirlah riwayat dan impian aku tok kahwin 4....(jauh nyimpangnye)...haaha...lagi satu nak story time dalam DSM yakni tempat turun temurun untuk jawab exam..ada lah akak pengawas sorang neh...fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....(klu panjang tu pham2 la)..dia jaga kat dalam dewan tu...hari 1st aku ada 2 paper time pagi dan petang..... dia tak jaga line aku....takper..aku nengok jer dari jauh...tapi meh ari kedua (yakni hari ni)  perghhhhhhhhhhhhhhh (pulak) dia kna jage line aku dowh....hahaha...mantap!..sedap mata memandang..memang memberi ilhamlah la kat aku untuk jawab exam tengahari tu....hahah...aku rasa neh strategi UMT la neh guna akak2 dan abg2 muda untuk jadi pengawas kat DSM tuu...hihihihi....pada hemat aku lah kan ada beberapa sebab dia guna pemuda dan pemudi neh sbg pengawas...antaranya:

a) nak bagi ilham kat student untuk jawab exam (cam aku la)...hihihihi
b) tak nak bagi student kuar awal dari dewan kot ( suruh cuci mata la)...hahaha
c) sebab lecturer dah malas nak jalan  dari depan ke belakang dewan  tu kot (tua dahhh)....hukhukhk
d) buleh la dapat kertas tambahan cepat skit..banyak lagi jawapan nak kena tulis neh (bajet nyewww) ..yang muda2 nih peka dan gerak pon laju ...hahahah

Ni lah DSM yang gah tu!

Suasana dalam dewan..
Nih hemat pak mat yang tinggal kat jalan keramat jewww tauuu...hahahah...lagi lama jari aku kat papan kekunci neh makin merapu lak aku rasa...arakian nya aku rasa setakat neh jew dulu yeaaa...adios..kalau hidup aku tulis lagi....Assalamualaikum....

Wednesday, April 13, 2011

Kembali Bersiaran!

Alhamdulilah….hanya itu sahaja perkataan yang terpancul dari bibir ku yang manis ini (yukkssss). Mana tidaknya sudah hampir 2 minggu aku dan rakan2 sepermainan tidak berhubung dengan dunia luar, gara2 talian internet bermasalah. Gila rasanya pabila tak leh siapkan asingment dek kerna tiada internet (bajet nyeuwwww)….nak lagi pabila kena giliran wat discussion….nak muhong paaaa apa pon tak reti…uhuhuh…. Tambahan pula, paper (surat khabar) memang tak tgk langsung….nak harap kan berita kat tv memang tak sempat rasanya nak buang masa sampai sejam sambil dok melangut depan tv tu…… tambahan plak, sakit mata dan bernanah telinga klu aku dengar AGENDA yang melampau2 kat tv nun....ouchh! …. Selain itu, dunia facebook dan blog telah menyepi sejak trajedi internet rosak....so aku nak mintak maaf banyak la sbb jarang online dan tak balas komen awok2 semua (bajet lisa surihani jap)..ouchhh!…owhhh perit nya hanya tuhan yang tahu…..mana tidaknya segala pengumuman dan perkhabaran tentang university, matapelajaran, cancel kelas, download nota,…semuanya nak dilonggok kat situ…abeh kami di Maidam (gelaran rumah sewa ) sentiasa disisihkan,dianaktirikan….ouhhh..kejam…kejam…  maka benarlah kata olders….kita akan rasa lebih menghargai sesuatu pabila kita kehilangan nya… …tapi aku kesah sbb aku bayar jer…hahaha.. so akhir kalam…tak akan MAIDAM hilang di dunia siber….