JANGAN DINANTI PADA YANG TAK SUDI, JANGAN DITUNGGU PADA YANG TAK MAHU

Saturday, February 26, 2011

aku Hanya seRAngga

Todiaaaaaa pakat dok ghenyeh paaaa...dah memang aku saiz kecik cam serangga....jeles lahhh tuu...hihihi
hahha...tajuk kat atas tu ada skit2 la kena ngn soal hati aku kali nih.....aku mulakan yeaaa...ni luahan perasan tau!

Kadang2 aku pon tak  pasti kenapa dan mengapakah dri aku ni suka sangat tolong owang.....ye la owg dlu2 ada kata buat baek berpada2..buat jahat jangn sekali (wat byk kali buleh kot)...hihihi....aku rasa aku ni cam bidan terjun pon ada.....tau dak natang pa tu? ...hampa ni BM buleh brapa dulu nih?....bidan terjun tu mcam the last man hope laaa....kira abes terdesak bru guna....habes takda owg bru pgil....awat aku rasa camtu ek....adakah muhammad adam ada terasa hati dengan sesiapa?.....mungkin juga  muhammad adam rasa marah dengan sesiapa?.....ermmmmmm sebenar nya aku pon tak tau dengan conditioner diri aku nih....

yelaaaaaaa....bila time susah...takdo nombor laen dah nak di dail nyo....mmg nombor den laaaa ....tapi time nak g bersuka riang ria....ermmmmmm....haarammmmm.....sampai nak berahsia kot...huhuhu...kalau tak nk ajak pon tak mengapa.....tapi sampai nak berahsia bagai apa cer kannn...sampai ada tu...tipu menipu tertipuuu pon adaaaa...hurmmmmm.....aku disini sedar siapa aku di mata mu.....aku juga manusia bisa...tipulaaa kalau aku ckap aku tak terasa langsung kaaannnn..tapi nk buek camno.....aku hanya serangga.....

memang laaa aku tak leh paksa2 owang tu ..owang ni..report kan semua aktiviti beliau kat aku...masak la klu camtu...'egat ekau omak den ko'.....munkin itu akan terlintas dipikiran beliau kann...tapi at least kalau ada soalan, jawab lahhh....ni berputar alam bagai nak rak....huuhuhuhu....nk kover dari trkantoi la kononya....hurmmmm.....aku hanya serangga...

uih mmg terasa la sikit kat benak hati niii.....beliau buat muhammad adam cam pencacai jerr...bkan nak ungkit segala pertolongan (yang tak seberapa tu).....tapi beragak laaaa...susah ko cari aku.....klu senang, ko cam tak kenal aku pon adaaa......hurmmm...tapi aku tetap akan positif kan diri aku neh utk tolong orang2 macam beliau......walaupon sedar aku ini hnya kan kelihatan ketika susah beliau...dan hilang menyepi ketika senang dan gembira beliau.....aku hanya serangga....

todiaaaaa...muhammad adam oi...sentap la plak kali kan...hahha...aku ingat aku mmg kebal dgn sentap menyentap neh...tapi makin meningkat umur makin halus plak hati ni aku rasa.....sket2 nk sentap...sungguh kot....dulu masa haluih2 dulu...sket tak heran kat org....la nehhhh..bukan maen....slah cakap..sentap...salah kelaku ....sentap....apa buleh buat.....ni prasan ni...tuhan yang bagi....so muhammad adam kenalah control yeaaa.....INSYALLAH...tak puas hati?....jom la bertumbok!

Thursday, February 24, 2011

sEsekali Aku upDate

.Entry pon dah cam hampeh kan...nampak sangat laaa..... tak dak idea.....Tapi apa2 pon aku ttp nak menaip juga kali ni....jenuh nak biaq rakan blog laen jer mengepost....(terutama Shakila)....heeeee.....
nak post apa pon aku tak tau tapi tetap jgk nk post.....klu facebook tu laju jaa aku post itu ini, tapi kat bloq ni..diam membisu ,kelu lidah tak bekata...huhuhuu...

Cerita plg panas sejak akhir2 ni apajer ponn.....yg plg hangat aku rasa ialah pilihan raya kampus la...macam2 cerita tentang aku dengar....ada yang kena culik laaa...kereta dan pintu pejabat kena simbah cat merah laaa...nak melarikan fail laaaa.....bertumbuk,memaki hamun,mencarut mmg dah satu kewajipan PRK dahhh...hahaha.. tapi semua tu berlaku dekat u laen lah (nama dirahsiakan)....u aku yakni umt tak la pulak dgr tragedi2 sedemikian...tambahan pula calon yang bertanding lebih sikit dari kerusi yg dipertandingkan.....hahaha...hampa pikiaq tgk laaa...betapa tak meriahnya pilihanraya umt nehhh....sudah begitu jadinya maka ramailah juga calon yang menang tanpa bertanding...hahaha 'ish klu aku jadi calon pon baguih gak'...getus hati kecil ku. Kalau u laen neh ada la parti nya kan...kalau tak silap Pro-Mahasiswa dan satu lagi Pro-Aspirasi..tapi dokek umt ni haaa..mana satu pon aku  tak nampak ...yang mana pmbangkang dan mana aspirasi nya....2-2 aku tgk serupa jaaa...hahaha...elehhhh...kalau mng kat sapa pon....last2 hepa juga lantik untuk jawatan MPP nyeee...hahaha...undi ni bg ada jaaa..satgi owg kata kukuh besi pulak...hahaha....aku pon skali la p membuang undi....matlamat aku dapat kupon makanan dan 'cuci2 mata' jer..hihihi....ingat aku kesah sapa menang?...sorry laa muhammad adam tak kesah langsung....yg nak perabih duit universiti dengan p melancong ke luaq negara bukan nya muhammad adam pon...hihihi....tediaaaaa klu bleh kata kat orang ,cukup mau laaaa....



Dalam dok sebok2 PRK ni...ada la satu kelab kek gong badak ni  pun sebok juga nk berpilihan raya nih.....tapi macam haram laaaa.....time mesyuarat  tak cukup owg pon....pastu yang mencalonkan owg plak sekadar nak suka2..nak kena kan owg tu ngan owg nii..adoooyaiiii...come laaa...ni bukan undi ketua kelas darjah 1 oi!...ni pemilihan jawatankuasa satu organisasi rasmi....mampuih jugak laaaa.....pastu mcam2 la konspirasi kanak2 ni...nak cantas owg ni laaa....owg tu tak layak laaaa....ada juga yang malu2 kucing....dah dilantik tapi tak nak jadi......last2 lantik ikut kesesuaian sebab berpengalaman....klu nk wat gitu tak payah meeting pon tak paa pak long oi!....hahaha...lawak-lawak....klu tagline pilihanraya yang top ialah 'UNDI ANDA RAHSIA' kan...tapi aku rasa yang  ni 'UNDI ANDA SIA-SIA'....hahahahaha....tediaaaaa..berani sungguh muhammad adam kali ni.....pahni kompom ada yg tak puas ati kat aku...hahha....lagi sekali aku ulang...muhammad adam tak kesah!.....so stakat ni lah dulu aku mengata dan mencungkil  bakat menkritik aku! tak puas ati?... jom bertumbuk!.....

Wednesday, February 2, 2011

WelcOMe ferNandO toRreS




 Suatu pagi (dah tak brapa pagi la)...tidur ku kali kedua (lepas subuh) diganggu dengan satu msg  dari saiful amry....bunyik msg tu sebegini lah rupa nya " weh tores pindah ke chelsea"....hahaha.....aku yg tengah lali ...tetiba  jer segar bin bugar dan  bagun terus check lap top....bukan paaa...mry ni kaki prangg gak...kang kna prangg malu jer beb...hhihihi....so utk suatu kepastian aku layar la laman web rasmi kerajaan chelsea....todiaaaa terpampang la berita perpindahan torres dari liverpool ke chelsea....nak2 pulak beliau mencatatkan proses perpindahan plg mahal dalam sejarah EPL.utk gantian beliau seorang liverpool membeli 2 player dari kelab laen (lantak la nma apa pon)... nak kata pa lagi.....aku pon agak la gembira selaku die hard fan chelsea dgn berita nih...mna tak nya en torres yang berasal dari sepanyol ni mmg agak digeruni dan dihormati lah oleh lawan dan juga kawan.....so diharap kehadiranya di Stamford Bridge akan memberi lebih sinar hidayah kepada chelsea yg mmg dah bersinar....hahaha....buat fan MU,Arsenal dan terutama nya Liverpool....Watch Out!...Torres juga akan menyarung jersi bernombor 9....dan akan turun buat kali pertama mewakili chelsea dalam game menentang kelab lama nya di Stamford Bridge ...todiaaaaa....kompem meletup la game tu...huhuhu...so sama2 la kita tengok....ni ada la skit2 profile dan gambar  en torres nih..huhuu...


Name:Fernando Torres
Nationality:Spanish
Date of Birth:20/03/1984
Height:6' 0" (183cm)
Weight:11st 0lbs (70.0kg)
Previous
club:Liverpool, Atletico Madr
Position: Striker





Jersi saya

mai la masuk geng kami oi!


Espanyol


Inilah jersi yang bakal disarung