JANGAN DINANTI PADA YANG TAK SUDI, JANGAN DITUNGGU PADA YANG TAK MAHU

Thursday, December 30, 2010

Tahniah Malaysia!



meraikan kejuaraan bersama piala
Penutup tahun 2010 yang paling gembira buat seluruh rakyat Malaysia…….haaa hampa rasa apa dia?..... Apa lagi kalau bukan kejayaan pasukan bola sepak kebangsaan kita dalam menjulang piala AFF Suzuki Cup buat pertama kalinya selepas menunggu selama 14 tahun…..tudia aih lama no….klu kawin ni buleh 5  orang anak dah ni (kalau rajin la)…..hihihihii….. lebih manis, kejayaan ini dikecapi denga menundukan pasukan Indonesia yang juga dalam peringkat kumpulan pasukan negara telah diaibkan oleh banjingan2 ini. Tetapi , K.rajagobal dan anak buah beliau tidak membiarkan pisang berbuah 2 kali dan telah berjaya membalas dendam kesumat dengan mengalahkan Indonesia dengan agregat 4-2. Bak kata org2 tua dahulu, hutang nyawa dibayar nyawa…hutang darah dibayar darah…kali ni depa bayar hutang gol laaaaa…selain tu Malaysia jgk dapat bonus pabila Safee Sali dianugerahkan pencetak gol terbanyak kejohanan  dengan 5 biji gol… 

Sebelum kejayaan gemilang ini dikecapi, pelbagai onak duri,ranjau terpaksa ditempuhi oleh pasukan negara. Antaranya diganggu fanatic fan …..dikritik hebat oleh media ….tempat latihan yang tak sempurna(semua ni kat indon)….. tapi depa ni jenis urat dawai tulang besi …buat tak tau jer….and berjaya  mengatasi  tekanan serta seragan psikologi musuh. Aku memang dok ikut dari awal saingan lagi piala ni sbab apa…..pertama , minat bola….kedua,nak tgk mutu player kita la….dok labuq duit berjuta dah weh….duit cukai bapak aku pon ada gak walaupon skit ….hihihihi….

Antara barisan pejuang negara! Syabas!
 Tapi setakat yang aku tengok la..player2 kita semakin meningkat la dlm kejohanan tu…..starting kena belasah pastu menang ngn seri jer(klu kalah tak lepas la) hahahah….. bila dok tgk game tu..tetiba jatuh hati pada cinta pandang pertama doe….hahahah…kat sapa?....tak kan kat player2 kot….helllloooo I’m straight okayyyy!......kat jersi depa pakai laaaaa…..hahahah…. first time tgk mmg dah rasa lain doe ngan jersi tu…meremang jer bulu roma…mana taknya….dah takda lambang FAM dahhhhhh…depa ganti  letak bendera Malaysia….perghhh…semangat kottt…baru tak segan nak cium ke…nak gigit ke…nak telan pon boleh bendera tu….hihihi. Jersi baru ni telah diterbitkan(cam buku plak) dalam 2 colour iaitu biru dan kuning….design plak lain2….pembeli pon boleh la membuat pilihan(pilih pa la sgt ada2 jer pon)
 ..hhahaha..aku pon tak ketinggalan la untuk memiliki sehelai…hihihi…pilihan hati mmg lah warna kuning  tu tapi…..disebabkan masalah saiz takda dalam stok (salah pekedai)…..aku pon kasi angkat la warna biru…….biru pon cantik aihhh….and yang paling puas hati dan dapat memujuk hati ku yang rajuk ni….setiap kali pakai jersi warna biru mesti dapat keputusan yang baek….hahaha….tuah ayam nmpak dikaki  tuah malaysia pada baju biru laaaa(jgn dok prcaya sgt)…hihihih….so aku bghenti stakt ni lah dulu…nak packing2 barang jap….hohoho….hampir terlupa plak nk kna balik Kuala Terengganu doh malam ni…sbb apa? Sbb nk p bercuti kat sana la…..kan tok najib bagi cuti khas pada 31 disember sempena malaysia menang piala…..hahahaha….tok najib wehhh…. kami kat Terengganu ,Kelantan, Kedah mmg dok cuti ari jumaat dah pon…..Dok adil la gining…..hahahah


                               

Sunday, December 26, 2010

Ada Apa Dengan Cuti

Cuti…cuti…..dah nk abeh….ya Muhammad adam cuti hang dah nak abeh. So apa yang aku dah wat time cuti yg selama lebih tambah (asyik kurang ja) 1 bulan neh. Check punya check, kaji punya kaji, flashback punya flashback…….kecewa….apa pon tarakkkk…. Tudia aih cuti smpai sebulan haram tak buat apa … hang biaq betoi mat adam oi. Ya betoi (monolog dalaman) . Eh jap2 ada gak kot skit2 kerja yg aku buat… haaa…. ada2…. Tidoq dgn makan….hahaha…yesss itu lah yg aku buat slama cuti ni… hahaha. Nak wat cmner aku ni anak kepada parent yg bekerja sebagai guru or teacher. Dah tu time hg cuti….. sekolah pon cuti gak kan……ya tepat dan bernas  sekali….tapi tudiaaa la hampa tak tau….anak murid dok kalut sebok nk p bercuti….tapi mak ngan pak aku plak kalut dok marking paper SPM (sijil padang mahsyar ka sijil pelajaran Malaysia) . My mum marking paper bahasa Malaysia….then my pak marking paper sejarah. So what to do….manakan mungkin pergi bercuti smbil membawa paper mereka bersama kan… buatnya hilang satu skrip …haaaa jenuh jawab…. So maka nya mmg tak berholiday kemana2 destinasi pelancongan lah aku… tak mcam korang kayy.. so sape ckp ckgu ni kerja yg senang…hahaha… tp ape2 pon I tetap bangga dgn my parent kerna sanggup bersengkang mata dan mengkremkan kepala otak dgn membaca skrip calon2…. Kalau bijok2 belake dakper…ini…adoooyaiiii….hahahah…  so sehingga karangan pringkat tadika ini ditulis aku tak melencong kemana2 lagi tau…so kamu2 semua nnti jgn lah pulak jmpa aku n ask me “ ko g mne2 cti ari 2”…..haaa…mmg belakang tapak tangan la aku bagi (macam berani sangat)….hahha… tapi stakat keluar jumpe member tu ada la jugak an….g tengok bola la abeh jahanam pon…..hahaha…tp masih menanti,mengidam,mengimpikan mau keluar dengan pujaan hati lah…hahh . Nak ajak tapi….hahaha…mau tau la…teruna pemalu cam aku ni…mmg kelu lidah la beb….hahah…. opssss dah2 tukar tajuk please…yuksss…geli ahhhhhh….hahahah. Tapi time cuti ni lah  aku bleh jumpa adik-beradik….bleh gak bg penumbuk2 mesra,  penendang2 kasih sayang, penampar2 manja…hahaha (aku tak sekejam tuh)….ermmm okay lah kot noo meraban  kat sni…nnti aku tulih lagi..buat msa ni stakat ni dulu okayyyyy…salam…adios….berambus…hahaha

Sunday, December 12, 2010

aLaHAi cUTi

mangkit tidoq.......tgk kalendar......uih lama lagi noo nak abeh cuti.....
...kosong....jiwa dan raga makin tak ketahuan......awat jadi lagu nih...
dah sminggu aku mula cuti...tp apa yang aku dah buat......erm kosong....
dok mula teringat kat orang tu la....orang ni laa...uih ramai la pulak yg nk aku tringat aih.....hihihihi
ada lebih kurang 3 minggu lagi cuti......nahoiii lama lagi tuuu.....
merap la hari2 dok mangun lewat (tp subuh semayang tau)....sarapan sekali ngan tengahari....senang mak aku bela aku.....hahaha.....tp mai petang lena balik.....uih sungguh  bosan aktiviti aku.....mujur la ada natang berukband nih....buleh la mgembara ke alam ghaib facebook dan blogger sat.....tu pon jgn....boring jgak....
ermmmm....dah2 la mqapu nih nooo....saja nak tulis.....dok tgk owg update ...kita pon nak update jugak...